STARÁME SE O BYTY

Obec se celkem stará o 67 bytových jednotek. A to nejen tak, že vybírá nájemné, ale také zpátky investuje do zateplení domů, výmalby společných prostor, výstavby a rekonstrukce související infrastruktury nebo do oprav daných bytových jednotek.

V loňském roce obec úspěšně ukončila realizaci projektu „Zateplení bytových domů v Dívčím Hradě“ na základě finanční podpory z Integrovaného regionálního operačního programu.
Díky tomuto projektu ušetří nájemníci v následujících letech až 1/3 nákladů na vytápění.

V letošním roce se připravuje projekt na výměnu zdroje tepla a modernizaci topné soustavy v domě č. p. 110. Tento dům má kotel na uhlí z 80. let minulého století.
Zastupitelé obce plánují, že by byl vyměněn za moderní automatický kotel nejvyšší emisní třídy na biomasu. Pokud se podaří sehnat finance, pak by nový kotel vyhříval bytový dům již v topné sezónně 2020/2021.

Ale neinvestuje se jen do domů, které obec koupila v roce 2014. Na konci loňského roku tak zastupitelé rozhodli o rekonstrukci bytu v přízemí domu č. p. 101 a před pár dny byla dokončena rovněž rekonstrukce bytu v nadstavbě stejného domu (foto ze zdařilé rekonstrukce níže). Nový nájemník se do bytu v nadstavbě nastěhuje v příštích týdnech.

A nezapomínáme ani na bytový dům č. p. 28. Tam trápí nájemníky nedostatek parkovacích míst. Proto je zpracovávána projektová dokumentace na rozšíření počtu parkovacích míst.
Věříme, že finance na výstavbu pak najdeme v rozpočtu obce nejpozději v příštím roce.

 

Virtuální prohlídka obce

Celý Dívčí Hrad můžete mít jako na dlani.
Prohlédnout Dívčí Hrad

zde ...

Pro naše děti

Mateřská škola Dívčí Hrad

Archivy